14 Ιουνίου- Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Created: 13 June 2016

 

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος Εθελοντής Αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Το αίμα μας ενώνει όλους /Blood connect us all»,

μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης ‘εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής’.

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 62 χώρες είναι αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Είναι καιρός και στη χώρα μας να αλλάξουμε την εικόνα, με συνεχή και συστηματική ενημέρωση που θα νικήσει την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο και θα μας εξασφαλίσει επάρκεια αίματος.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» σας προσκαλεί την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, να κάνουμε την εθελοντική αιμοδοσία… ΓΙΟΡΤΗ!

Μαζί μας θα είναι οι djs του Just Radio ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, θα έχουμε παράλληλες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους (Κλόουν για θεατρικά παιχνίδια, ζωγραφική με θέμα την αιμοδοσία, χειροτεχνίες) και φυσικά μέλη του συλλόγου μας θα ενημερώνουν τους συμπολίτες μας για την προσφορά Ζωής, με δωρεά αίματος και παραγώγων αυτού.

 

Μοιράσου τη ζωή

 

Δώσε αίμα

Login

ΚΕΔΜΟΠ